Почнаа 54 Струшки вечери на поезијата

Струшките вечери на поезијата се голем триумф на македонската култура и традиција која несомнено на еден благороден начин го збогатува европскиот и светскиот културен простор, нагласи министерката за култура Елизабета […]

Read Article →

“КНИЖЕВНА СРЕДБА “ ВО “СИНЕМА КАФЕ“ – СТРУГА

Вторник (28 Јули 2015год) во 20 часот , во “СИНЕМА КАФЕ“ во Струга ќе се одржи културна “КНИЖЕВНА СРЕДБА“ . Стружани ќе имаат можност и чест , во  кафе атмосфера […]

Read Article →