НЕ ОЧЕКУВА СТАБИЛНО И СУВО ВРЕМЕ ЦЕЛА НЕДЕЛА

НЕДЕЛНА АНАЛИЗА (НЕ ОЧЕКУВА СТАБИЛНО И СУВО ВРЕМЕ ЦЕЛА НЕДЕЛА): Поради влијанието на силниот Антициклон кој е воспоставен над нашите краишта но и на поголем дел од Европскиот контитент и во текот на следнава недела во Македонија времето ќе биде стабилно и суво. Врнежи во никој случај нема да има. Мора да напоменеме дека во центарот на овој Антициклон воздушниот притисок е многу висок и изнесува околу 1040 hPa Очекуваните температури во текот на неделата се следните:

Утре (02.11.2015) минималната температура ќе се движи во интервал од -3 до 4 степени. Максималната температура ќе биде нешто повисока од денешната и ќе се движи во интервал од 10 до 18 степени.

Во вторник (03.11.2015) минималната температура ќе се движи во интервал од -2 до 7 степени. Максималната температура ќе се движи во интервал од 13 до 20 степени.

Во среда (04.11.2015) минималната температура ќе се движи во интервал од -2 до 5 степени. Максималната температура ќе се движи во интервал од 14 до 21 степен.

Во четврток (05.11.2015) минималната температура ќе се движи во интервал од 0 до 7 степени. Маклималната температура ќе се движи во интервал од 14 до 21 степен.

Во петок (06.11.2015) минималната температура ќе се движи во интервал од 0 до 8 степени. Максималната температура ќе се движи во интервал од 13 до 20 степени.

Во сабота (07.11.2015) минималната температура ќе се движи во интервал од 2 до 9 степени. Максималната температура ќе се движи во интервал од 10 до 18 степени.

Во недела (08.11.2015) минималната температура ќе се движи во интервал од 0 до 7 степени. Максималната температура ќе се движи во интервал од 8 до 15 степени.

Подготви:Славчо Попоски

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s