СТРУЖАНИ БЕЗ ВОДА. ЕВН ГИ СТАВИ КЛЕШТИТЕ ПРЕД СТРУЈОМЕРОТ ОД ПРОАКВА ?

Граѓани на Струга ни јавуваат дека десеттина дена иако се обиделе да платат сметка за вода наидувале на исклучени комјутери и мрак во канцелариите на МЈП “ПРОАКВА“ Струга.
Канцелариите на МЈП “ПРОАКВА“ Струга биле исклучени од мрежата на “ЕВН“ поради големи не платени долгови а исто така им било наговестено дека ЕВН ќе ги исклучи и станиците во Шум од каде се “турка“ водата со помош на пумпи за стружани да можат нормално да се напојуваат со вода.

proakvastruga4

Попладнево околу 14:30ч. стружани јавуваат за прекин на напојувањето со вода, односно за намален притисок на минимум . На погорните катови од зградите каде живеат немало воопшто проток на вода , додека оние кои живеат на пониски места имале невообичаено слаб притисок.

Ова не е прв пат стружани во екот на сезоната да бидат оставени бз вода. Исти или слични проблеми имаа и минатата сезона кога се случуваше и по неколку дена да нема вода .
До кога ке трае оваа голгота на стружани кои се заложници на лошиот менаџмент на претпријатието останува да видиме и да сме неми сведоци на сето она што се случува.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s