Авиодезинсекција за уништување на комарците во Струга

Авиодезинсекција за уништување на комарците во Струга

Се известуваат граѓаните, кои огледуваат пчели на Општина Струга дека во ден 22.07.2015 (среда)  ќе се спроведе авионска адултна дезинсекција против комарци.

Дезинсекцијата ќе се изврши во утринските часови во период од 5-8 часот

Се молат пчеларите да ги превземат соодветните мерки за заштита на пчелите.

Препаратот не е штетен за луѓето и животните.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s