Ќе се менуваат имињата на улиците во Струга!?

mapa“Струга48“ изворно од високи претставници на ОО СДСМ Струга, дознава дека се крои план и стратегија како да се амортизира ударот од граѓаните кој би следел по гласањето за промена на имињата од улиците во Струга кои биле  договорени со претставници на градоначалникот Зијадин Села.
Во прва фаза било договорено да се сменат имињата на само неколку помали учици кои би добиле имиња на албански “херои и истакнати личности“ а потоа на поголемите улици.

Исто така  договорот опфаќал и промена на имињата на некои училишта од кој едното било и ОО “Јосип Борс Тито“ Струга.
Претставниците на градоначалникот Зијадин Села, во конструктивни преговори со највисокото раководство од ОО СДСМ Струга ги договорило овие детали во знак на почеток на коалиција која би резултирала со поставување на раководни места , кадри кои ќе се делегирани од страна на СДСМ Струга.
Загрижени граѓани од општина Струга , молат и апелираат кон сите роднини и пријатели од советниците на општина Струга, да вршат постојан притисок кон советниците од кои треба да бараат  да не подлегнуваат на слабоста кон стекнувањето на матерјална и имотна корист , како и да не се залажуваат со функции и разни титули и за возврат да направат непоправлива грешка .
Овој апел важи и за роднините и блиските на советниците од ВМРО ДПМНЕ.

Сакаме да потсетиме дека само со бадентерово мнозинство може да се донесат такви одлуки за промена на имиња од улици или установи, што само по себе значи дека без гласовите од советниците Македонци ваква точка не би поминала на совет на општина Струга и покрај тоа што албанските политички партии го имаат мнозинството .

Доколку се превеме оваа објава од “Струга48“ , задолжително да се постави активен линк до истата.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s