Трогателно: Кога луѓето би биле приближно како животните , светот би бил поубаво место за живеење.

Ловејќи во дивинита, една лавица уловила срна. Почнала да ја јаде срната, но незнаејќи наишла на веќе починатото младенче во утробата на срната. Таа го земала младенчето и го легнала на страна.

lavica_srna

Фотографот, воедно и ветеринар, раскажува дека откако дознала што направила, лавицата се повлекла неколку чекори и легнала на земјата. Лежела така повеќе време без да мрдне, па фотографот вели дека едвај собрал храброст, но отишол да провери што се случува со лавицата. Останал вчудоневиден кога видел дека лавицата е мртва. Бидејќи бил ветеринар, направил аутопсија на телото на лавицата, за да дознае дека всушност на лавицата и пукнало срцето и починала, најверојатно од мака за неродената срничка.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s