КОГА ЌЕ СЕ ИЗГЛАСА РЕЗОЛУЦИЈА ЗА ГЕНОЦИДОТ ВРЗ МАКЕДОНЦИТЕ: ЗЕМЈИ ЧЛЕНКИ НА ЕУ ВРШЕЛЕ ГЕНОЦИД ВО МАКЕДОНИЈА, НИКОЈ НЕ ОДГОВАРА!

Европскиот парламент (ЕП) пред два дена изгласа Резолуција со која убиството на 8.000 Бошњаци во Сребреница од страна на Србите е прогласено за геноцид. Во Егејска Македонија во 1948 беа убиени многу повеќе Македонци, а Европа молчи за тој геноцид. Зошто Европскиот парламент досега нема донесено Резолуција за грчкиот геноцид врз Македонците во Егејска Македонија во 1948?

egejci_genocid

Дали затоа што во тој геноцид учествувале две земји членки на ЕУ, односно со грчките авиони заедно убиваа и британски авиони.genocid_egejci3

Во тие грчко-британски крвави походи врз Македонците, првпат во историјата се употребени напалм бомби – бомби кои кога паднат на земјата горат се околу себе во радиус од стотици метри.

Со грчко-британските бомби се убиени илјадници македонски деца, жени, старци, и македонски партизани на планините Вичо и Грамос, запалени се стотици македонски села и градови, со цел да се уништи македонштината и да се откорнат Македонците од својата родна земја.

genocid_egejci2Зошто Македонија сеуште молчи за геноцидот врз Македонците во 1948?

Зошто Македонија не побара репарации и оштета за сите Македонци кои останале живи, а ги изгубиле своите најблиски, своите домови, своите села и градови, својата македонска земја?

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s