Започнуваат обуките за прва помош на давеници на Црвен крст Охрид и Операцијата Флоријан

Во рамките на своите активности во делот на подготвеност и дејствување при катастрофи, Црвен крст Охрид својата пет годишна плодна соработка со Операција Флоријан, од Манчестер Англија, ја продолжува и оваа година со организирање на обуки за укажување на прва помош и обука за спасување и извлекување на давеници на брзи води.

Обуките започнуваат од денес и ќе траат до 14 јули. Во рамки на обуките, предвидени се и неколку показни вежби на симулација на укажување на прва помош на јавни места.

Обуките ќе ги водат реномирани инструктори за прва помош и безбедност на вода на Операција Флориан и Црвен крст Охрид, а ќе бидат наменети за припадниците на Граничната полиција, членовите на Противпожарните бригади од Охрид и Струга, припадници на Американскиот мировен корпус во Македонија и за членовите на Единицата за безбедност на вода од Центарот за безбедност на вода при Црвен крст Охрид.

– Цениме дека овие заеднички активности на Операција Флориан и Црвен крст Охрид, кои се од интерес за пошироката заедница, велат од Црвен крст Охрид.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s