Тексас го напушта САД?

texas

Овие денови гувернерот на Тексас, Грег Абот, потпиша наредба за основање на складиште за злато и сребро на територија на Тексас, во кој властите имаат намера да се приспособат на резерви на благородни метали во износ од 2 милијарди долари.
Тексас отсекогаш бил и сеуште е посебен во тоа, новинарите потсетуваат дека  никогаш не умрела идејата за напуштање на САД.
Според нив, гувернерот на Тексас, “одлучи да се постигне поголема финансиска независност и безбедност.” Во согласност со американските закони, злато може да се чува на растојание од 150 милји од Банката на федерални резерви, а тоа растојание од Тексас надминува таа бројка повеќе од десет пати.

Петиција за Тексас да излезете од составот на Соединетите Американски Држави собра 100.000 потписи, наместо минимумот од потребни 25.000.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s