Зголемување на индексот на наталитет во Струга и Охрид на исто ниво

Минатата година во Охрид бројот на вкупно живородени деца изнесува 559, од кои 303 биле машки, а 256 женски.

Од нив, според податоците со кои располага Државниот завод за статистика, во Република Македонија во брак се родиле 542 деца, а вон брак се родиле 17.

Во  Струга, за истиот период, 2014 година, бројот на вкупно живородени деца изнесува 688. Од нив 347 биле машки, а 341 женски. Во брачна заедница се родиле 632 деца, а вон брак 56.

Бројот на живородените деца во 2014, во споредба со претходната година е намален за 2 проценти.

извор: ОхридПрес

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s