ЈОХАНЕС ХАН:целосно и неотповикливо ги поддржувам заклучоците на ОБСЕ-ОДИХР за минтогодишните избори

ЈОХАНЕС ХАН во телефонски разговор му повторил на Заев дека целосно и неотповикливо ги поддржува заклучоците на ОБСЕ-ОДИХР за минтогодишните избори кои воглавном беа позитивни но со мали нерегуларности кои не влијаеле на изборниот резултат.
Во телефонкиот разговор биле упатени низа критики до Заев заради непостојаноста на ставовите и кршење на заложбата за излез од кризата.
Исто така Заев бил потсетен дека доколку не се оствари средбата на 10 јуни а причина за тоа биде Заев, меѓународниот фактор ке се повлече од процесот на олеснување на преговорите и ќе остави власта институционално да се справи со кризата. Тоа би значело брз судски епилог за сите кои се било како замешани во “ПУЧ“ но и во други настани кои придонесоа за нарушување на мирот и стабилноста на МКД.

Johanes-Han

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s